Postup, ako si vytvoriť vlastný fotokalendár

Postup, ako si vytvoriť vlastný fotokalendár

Určite je váš telefón plný fotografií a spomienok na chvíle, ktoré ste prežili so svojimi blízkymi. Zachytenie dôležitých momentov kvalitným fotoaparátom v mobile je dôležité pre všetkých z nás. Teraz si ale tieto obrazy svojho života môžete preniesť aj do moderného kalendára, ktorý vám skrášli každý jeden deň v práci alebo domácnosti.

Nemusíte hľadať najbližšiu tlačiareň a jej služby. Všetko zvládnete dať do hromady aj doma, cez svoj počítač alebo mobil.

Kalendár si budete môcť vytvoriť tromi spôsobmi – offline prostredníctvom aplikácie Happy Foto, online cez webovú stránku www.happyfoto.sk alebo v mobilnej aplikácii Happy Foto. Pri výrobe budete mať k dispozícii veľký výber rôznych predlôh, pozadí a zaujímavých efektov.

Pre čo najlepší efekt a potešenie si ale dopredu premyslite nasledujúce kroky.

Vyberte si správnu veľkosť

Prvým krokom je určenie veľkosti kalendára, pri ktorej rozhoduje v prvom rade množstvo vložených fotiek. Rozmery ovplyvní aj to, či bude kalendár závesný, stolový alebo plánovací. Možnosti sú nekonečné a určia veľkosť a počet fotografií, ktoré budete potrebovať.

Ak sa rozhodnete pre kalendár s veľkosťou plagátu, budete musieť zo svojho mobilu alebo fotoaparátu vybrať tie najlepšie fotografie s vysokým rozlíšením, aby po vytlačení nebolo vidieť pixel.

Zvoľte vhodnú tému

Pred výberom fotografií by ste mali mať celkom dobrú predstavu aj o téme, ktorú chcete použiť. Nakoľko ide o doplnok, ktorý nám bude robiť radosť a spoločnosť celý rok, mali by ste možno myslieť aj na ročné obdobia. S krásnymi fotkami ale určite nič nepokazíte.

Zhromaždite všetky fotografie do jedného súboru

Teraz, keď viete, koľko fotografií budete potrebovať a vybrali ste si tému, najjednoduchšie je zhromaždiť všetky obrázky do jedného súboru, pričom sa uistite, že nie sú medzi nimi duplikáty. Usporiadajte ich podľa poradia, v ktorom ste sa rozhodli ich do kalendára aplikovať a pridajte im značky, aby sa dali ľahko identifikovať, ak sa rozhodnete rozloženie na poslednú sekundu zmeniť.

Samotné spracovanie a výroba potom prebieha digitálnou tlačou na kvalitný papier alebo vyvolaním na značkový fotopapier Fujicolor Crystal Archive. Tento druh papiera sa používa pri výrobe prémiového fotokalednára deLUXE. Je medzi kalendármi najvyššou triedou. Fotografie sú vyvolávané fotochemickou cestou, vďaka čomu sú kontrast a jas na každom zábere presne také, ako ste zvyknutí pri klasických fotografiách. Tak isto sa na ich povrchu nezachytávajú odtlačky prstov. Doba spracovania objednávky sú 3 pracovné dni.

Nezabudnite na pozadie

Všetko závisí od témy a zvolenej fotografie, ktorá by pri dobrom pozadí a dizajne mala správne vyniknúť. Vyberajte naozaj precízne, pretože hotový kalendár vás bude prezentovať po celý rok. Dôležité je, že zvolené pozadie „nezatieni“ ostatné fotografie na stránke.

Je čas obrátiť pozornosť aj na detaily. Vyberte ohraničenie, obrázky a dekorácie, ktoré vášmu výtvoru dodajú jedinečný nádych. Originálne pôsobia aj filozofické úvahy, vtipné výroky, osobné citácie a všetky dôležité nápady, ktoré budú zrkadlom vašej fantázie a ozdobou nového fotokalendára.