Starostlivosť o psa – čo by ste mali vedieť

Starostlivosť o psa

Starostlivosť o psa – čo by ste mali vedieť

 

Dnes už takmer každý má doma psa, ktorý mu spríjemňuje chvíle a zlepšuje náladu. Nie nadarmo sa hovorí, že pes je najlepší priateľ človeka. Vie sa spolu s Vami tešiť, vníma starosti. Keď ste smutní vie Vás rozveseliť a zlepšiť Vám náladu.

Starostlivosť o psa

Cvičenie

O psíka sa však treba príkladne starať. Základom je dobrý výcvik poslušnosti. Nemusíte nikam chodiť stačí ak naložíte psíka do prepravky pre psov a výjdete niekam na pole za mesto a tam si so psíkom vyskúšate základné cviky poslušnosti ako sú aportovanie, sed, ľah, vyskúšajte aj chôdzu so psom na remeni. Reakciou a tónom hlasu dávate psovi informáciu, či ste spokojný s vykonaným cvikom alebo nie. Psa treba vždy pochváliť aby vedel, že to čo urobil dobre a ak to urobíte bude Vás poslúchať aj v budúcnosti.

 

Hygiena

Psík si vyžaduje aj určitú starostlivosť v oblasti hygieny. Pravidelné kúpanie šampónom pre odstránenie zápachu a prípadných vší musí byť samozrejmosťou. Tak ako je bežné, že sa kúpeme my ľudia, tak by malo byť samozrejmosťou aj kúpanie psa. Aj on potrebuje pocit sviežosti a čistoty. Je po tom živší a veselší.

Starostlivosť o psa

Vhodná búda alebo prepravka

Aby ste žili spolu so psíkom v byte alebo domácnosti a neškodili si navzájom, potrebuje mať pes svoje lôžko. Určite pre neho pokojné miesto v byte či na záhrade kde si bude môcť oddýchnuť a pospať. Nezabudnite mu vystlať pelech alebo jeho transportný box koberčekom alebo dekou pre väčšie pohodlie a komfort. Na záhrade mu spravte búdu alebo koterec v ktorom bude mat svoj prepravný box alebo aj dvojbox a vy ho rýchlo naložíte a ste pripravení na prepravu kamkoľvek.

Nezabúdajte však udržiavať čistotu aj v týchto zariadeniach, predídete tak nepríjemnostiam a zápachu.  Čistite ich vodou, prostriedkom na hubenie roztočov, aby sa nešírili do srsti psa a Vášho bytu či domu.

Starajte sa o Vášho psíka svedomito a nič nezanedbávajte. Všetko Vaše úsilie sa Vám časom vráti a znásobí. Starostlivosť o psa je veľmi dôležitá.