Pár tipov ako si zariadiť prvé bývanie

Netreba sa však ničoho báť. Dôraz by sme v prvom rade mali klásť na praktickosť a potom na dizajn jednotlivého nábytku, spotrebičov a iných doplnkov. Interiér by mal byť teda funkčný

Pár tipov ako si zariadiť prvé bývanie

Netreba sa však ničoho báť. Dôraz by sme v prvom rade mali klásť na praktickosť a potom na dizajn jednotlivého nábytku, spotrebičov a iných doplnkov. Interiér by mal byť teda funkčný, pohodlný a príjemný. Každý máme svoj vlastný štýl, vkus. Niekto má rád starožitnejší nábytok, niekto minimalistický štýl. Neexistuje preto zaručený návod. Poradíme vám však pár tipov a rád ako na to.

Farebnosť

Farebnosť zahrňuje nielen vzhľad, ale pôsobí na nás aj psychologicky. Rôzne odtiene v sebe skrývajú emócie, napríklad povznášajúce, ukľudňujúce, smutné… Základné pravidlo však znie: v malom byte sa treba zamerať na svetlejšie tóny, ktoré priestor opticky zväčšia. Vo veľkých priestoroch s dostatkom svetla môžete experimentovať aj s tmavšími farebnými odtieňmi.

Ako si vybrať vhodné záclony a závesy?

Zvoľte si najlepšie farby – medzi najžiadanejšie v dnešnej dobe patria záclony s neutrálnymi odtieňmi, to znamená že závesy vyberajte tiež v takej farbe. Pretože  nebudú fádne, ako je to pri iných farbách, ktoré môžu rýchlo vyblednúť.

Voľba materiálu – Materiál nie je len záležitosťou praktickosti, ale aj estetického dojmu, ktorý vytvorí. Pre luxusný a reprezentatívny efekt je vhodné použiť materiály ako hodváb či brokát, pre detské izby a pracovne sú však vhodnejšie bavlnené a syntetické materiály. Do kuchyne voľme zase také, ktoré nám nebude robiť problém častejšie prať.

Pokiaľ sa neviete vzdať žiarivých farieb, vyberte moderné záclony s obľúbenou farbou do tých miestností, kde je menej slnečného svetla.

Tapeta ako oživenie interiéru

Vyberajte si Tapetu, ktorá bude dokonalým oživením každého interiéru. Vytvorte z nudnej miestnosti inšpiratívne miesto. Je na výber veľké množstvo typov a druhov tapiet preto je nie vždy ľahké vybrať tú správnu.

Do kúpeľne, alebo kuchyne je najviac vhodná vinylová tapeta, ktorá je odolná proti vlhkosti a dá sa ľahko umývať. Do obývačky či spálne sú zasa ideálne vliesové tapety.