Oživte vašu obývačku raz a navždy!

Keď ste si pred pár rokmi zariaďovali obývaciu izbu, prišla vám nádherná. Prešlo však niekoľko rokov, váš vkus sa zmenil a pôvodné čaro obývačky sa stratilo. Je to normálne. Ľudia sa menia a spolu s nimi sa mení aj to, čo sa im páči. Ak sa vám vaša obývačka už viacej nepáči, skúste si predstaviť, čo by sa vám v nej teraz páčilo a pustite sa do premeny.

Bude vás táto premena stáť čas? Áno. Bude vás stáť peniaze? Áno. Prinesie vám radosť? Áno. A to je zmysel celej premeny. Mať obývačku, v ktorej sa cítite dobre a viete si v nej oddýchnuť. Ako teda začať s premenou?

  1. Dobrá pohovka je základ

V prípade, že je vaša terajšia pohovka už vysedená, môžete zvažovať kúpu novej. Ak ste teraz mali klasickú pohovku, vyskúšajte niečo nové. Môžete si napríklad vybrať rohovú sedaciu súpravu, ktorá pekne vyplní priestor.

  1. Zmena látkových farieb

Či už ide o závesy alebo koberec, zmeňte farbu. Uvidíte, ako sa celá obývačka zmení. Zvoľte si nejakú svetlú farbu, ktorá sa vám páči, a kúpte si nové závesy práve v tej farbe. Koberec si môžete kúpiť aj vzorovaný alebo asymetrický. Pokiaľ ste teraz mali koberec dlhý od jednej steny k druhej, skúste pre zmenu kúpiť kruhový koberec, ktorý dáte do stredu izby.

  1. Miesto na sedenie

Vyskúšajte niečo nové! Okrem pohovky môžete obývačku obohatiť napríklad o taburety, ktoré využijete aj v prípade, že k vám príde návšteva. Rovnako môžete dokúpiť nejaké iné kreslo. Nezabudnite cez tieto miesta na sedenie prehodiť deky a pridať aj nejaké vankúše. Vytvoríte tak veľmi útulnú atmosféru.

  1. Nových dekorácií nikdy nie je dosť

Zveste zo stien obrazy, ktoré sa vám už nepáčia, a odstráňte predmety či sošky, ktoré už pre vás nič neznamenajú. Skúste vyradiť dekorácie, ktoré sa vám už do obývačky viac nehodia. Vyberte si niečo iné. Opäť môžete skúsiť niečo nové, napríklad na krb či konferenčný stolík môžete položiť dekoratívnu vázu.

Zdroj obrázka:

New Africa / Shutterstock.com