Ochrana vašich očí v zime i v lete

Dávate si dostatočný pozor na váš zrak a dbáte na správny výber okuliarov, ktoré si na oči nasadíte? Už dávno neplatí to, že kvalitné slnečné alebo dioptrické okuliare zruinujú váš celomesačný rodinný rozpočet. Stačí, keď si vyberiete správneho výrobcu, u ktorého si môžete byť istý, že vám daný model vydrží hneď niekoľko rokov. Chráňte tak svoje oči celoročne.

 

Slnko nie je priateľ očí

Vyťahujete vaše obľúbené slnečné okuliare len s príchodom horúceho leta, po ktorom ich zase zazimujete? Skúste si ich nechať vyložené pri vchodových dverách na poličke celoročne a aj počas zimných mesiacov, keď vykukne slnko, si ich zoberte von. Vaše oči a zrak vám za túto starostlivosť poďakujú. Vyberajte slnečné okuliare tak, aby mali polarizačný filter a zároveň boli vybavené UV filtrom, čo už v dnešnej dobe väčšina modelov je.

 

Riešte zhoršený zrak

Ak kedykoľvek pocítite, že váš zrak nie je stopercentný, vyberte sa do optiky a nechajte si ho skontrolovať. Vždy je nutné zasiahnuť čo najskôr, aby ste si nasadili správne dioptrie a oči zbytočne nezaťažovali. Krásne a štýlové dioptrické okuliare Dita môžete vybrať v tvare rámu, aký vám sedí k tvári a môžete si byť zároveň istý, že vaše oči chránite od rýchleho zhoršovania zraku. Pred kúpou si vyberiete hodnoty dioptrií, aké u okuliarov potrebujete a môžete sa tešiť na dokonalý a najmä kvalitný model, vďaka ktorému uvidíte znova na sto percent.

Aby vám slnečné aj dioptrické okuliare sedeli presne, pozrite sa na rozmery šošoviek (výšku a šírku), stranice a nosníka. Možno vás prekvapí, no aj niekoľko milimetrov môže spôsobiť nepríjemné tlačenie rámu na nose, ušiach či v okolí hlavy. Pri okuliaroch nezabúdajte ani na kvalitnú handričku, ktorou si šošovky budete pravidelne čistiť. Pozor však na väčšie nečistoty, aby ste si povrch šošoviek nepoškrabali vlastnou nepozornosťou.

 

Zdroj obrázku: Olesya Kuprina / Shutterstock.com