Kročajová izolácia ako komfort, na ktorý si rýchlo zvyknete

Kročajová izolácia ako komfort, na ktorý si rýchlo zvyknete

 

Dupot, hluk prichádzajúci zo všetkých strán a nielen poza okien vie znepríjemniť život každému, kto žije v paneláku. Síce sa dnes paneláky stavajú s inými materiálmi a inými spôsobmi, zabrániť šíreniu hluku nedokážeme bez pomoci kvalitnej izolácie a samozrejme dobrého izolačného materiálu. Okrem izolácie stien a stropov by sme sa mali sústrediť aj na kročajovú izoláciu.

Kročajová izolácia

Čo je to kročajová izolácia?

 

Kročajová izolácia je vlastne izolácia spodnej časti izieb, čiže podláh. Jedná sa o zvukovú izoláciu, ktorá má chrániť pred hlukom od kráčania, dupotu, posúvania stoličiek, čiže pred všetkým hlukom, ktorý vzniká pri kontakte s podlahou. Výrazne pomáha zlepšovať susedské vzťahy a nespôsobuje problémy aj majiteľom, ktorí sa rozhodli pre účinnejšiu kročajovú izoláciu.

Čo si všímať pri výbere kvalitnej kročajovej izolácii?

 

Nájsť si dobrú firmu, ktorá vám spraví kvalitnú kročajovú izoláciu, sa môže zdať byť ťažké. Dôležité však je vybrať si takú kročajovú izoláciu, ktorá vám prinesie požadovaný výsledok. Pri výbere kvalitnejšej kročajovej izolácii si všímajte aká je hrúbka materiálu, ale aj dynamická tuhosť materiálu. Okrem toho rozhoduje aj výkon odhlučnenia. Vtedy je dôležité všímať si parametre Ln, w, ktoré vám napovedia, či kročajová izolácia je kvalitná, alebo sa máte radšej pozerať po inej. Čím sú hodnoty, ktoré ukazujú výkon odhlučnenia nižšie, tým je kročajová izolácia kvalitnejšia. Na to si dávajte veľký pozor.

Kročajová izolácia

Pre kročajovú izoláciu sa rozhodujú rodiny, ktoré o sebe vedia, že sú hlučné a ktoré chcú mať dobré susedské vzťahy so spodnými susedmi. Vybrať si ju ale môžete, ak máte príliš hlučného spodného suseda a chceli by ste mať konečne pokoj a vychutnávať si príjemné ticho.

Ak chcete ticho, kľud a stále ho nemáte, neváhajte a nájdite si firmu, ktorá vám spraví kročajovú izoláciu podlahy. Kvalitná kročajová izolácia všetko vyrieši!