Chráňte si svoj domov a podniknite určité opatrenia, ktoré zabránia znehodnoteniu stavby

Chráňte si svoj domov a podniknite určité opatrenia, ktoré zabránia znehodnoteniu stavby

 

Už pri projektovaní rodinných domov si dávame záležať, aby boli použité tie najlepšie materiály, ktoré sú dostupné. Napriek tomu sú však aj také prípady, kedy majitelia rodinných domov pri ich stavbe hľadajú všetko možné, len aby ušetrili nejaké peniaze.

Chráňte si svoj domov a podniknite určité opatrenia, ktoré zabránia znehodnoteniu stavby.

Už pri projektovaní rodinných domov si dávame záležať, aby boli použité tie najlepšie materiály, ktoré sú dostupné.

Hydroizolácia strechy

 

Slovensko patrí ku krajinách s vyššími počtom zrážok, aj keď to v posledných rokoch najmä v letnom období vôbec nevyzerá. Voda je životne dôležitá, avšak vo veľkej miere dokáže výrazne uškodiť aj našej stavbe. Pri nesprávnej izolácii môže voda, poprípade vlhkosť prenikať do interiérových priestorov a znehodnocovať nielen interiérové vybavenie, ale aj konštrukciu rodinných domov. Odporúčame vám pri pokladaní strešnej krytiny riešiť hydroizoláciu komplet celej strechy. Hydroizolačný materiál má zabrániť prenikaniu vlhkosti a vody pod krytinu a následne do spodných miestností. Stačí troška a nová krytina je po niekoľkých mesiacoch (po prvej zime) znehodnotená.

Izolácia balkóna

 

Ak máte v projekte navrhnutý aj balkón, okrem dôkladného spevnenia, ktoré zabráni ohýbaniu sa spodnej časti balkóna, myslite aj na izoláciu balkóna. Perfektná izolácia balkóna vám zaistí ochranu pred vonkajšími vplyvmi. Akonáhle začne praskať omietka, časom sa môže narušiť komplet celá konštrukcia, ktorá drží celý balkón „pokope“. Tieto izolácie sa používajú nielen na balkóny, ale aj na terasy, preto ak nechcete nič podceniť a záleží vám na kvalite stavby, vyberajte si kvalitný hydroizolačný materiál na izoláciu balkóna a terasy.

Už pri projektovaní rodinných domov si dávame záležať, aby boli použité tie najlepšie materiály, ktoré sú dostupné.

Čistenie komína

 

Sadze, ktoré sa usádzajú v komíne počas zimnej vykurovacej sezóny, pri zanedbaní čistenia môžu znehodnotiť nielen samotný kotol, ale vám aj zadymiť celú domácnosť. Ešte pred začiatkom vykurovacej sezóny si nezabudnite dať vyčistiť komín od sadzí. Ak kúrite tuhým palivom (uhlím, briketami), je to viac než nevyhnutné.