Ako byť krásna aj s pribúdajúcimi rokmi?

Ako byť krásna aj s pribúdajúcimi rokmi?

Ako byť krásna aj s pribúdajúcimi rokmi?

 

Dievčatá v tínedžerskom veku sa už nevedia dočkať, kedy budú môcť skúšať rôzne očné tiene a make-upy. Čím sú však staršie, mení sa nielen ich vkus v obliekaní, ale aj v líčení. Veľká škoda je, že mladé ženy si zakrývajú zdravú pleť veľkými „nánosmi“ make-upu a o pár rokov by dali všetko za to, aby mohli vrátiť čas a chváliť sa zdravou pleťou bez vrások. Vek však nezastavíme a čím skôr sa zmierime s tým, že stárneme, tým lepšie pre nás. Ako byť ale krásna aj s pribúdajúcimi rokmi?

Ako byť krásna aj s pribúdajúcimi rokmi?

Zabráňte vypadávaniu vlasov a majte zdravé vlasy

 

Vlasy sú korunou krásy a mnohé ženy sa nevedia stotožniť nielen s farbou, ale aj s hustotou. S pribúdajúcimi rokmi sa bude nielen meniť farba vlasov, ale aj hustota. Vypadávaniu vlasov sa dá zabrániť užívaním medikamentov a používaním kvalitných prípravkov. Najviac však dokážete zabrániť vypadávaniu vlasov tým, že si budete vyberať, čo dáte do úst. Ak chcete mať zdravé vlasy, odporúčame vám konzumáciu týchto potravín – ľanové semienka, vlašské orechy, losos, tuniak, kel, grécky jogurt, vajcia, kuracie mäso, sladké zemiaky, špenát, šošovica, sladké zemiaky a avokádo. Vlasy, aby boli zdravé, potrebujú omega-3 mastné kyseliny, horčík, selén, zinok, železo, vitamíny A a C, ale aj B vitamíny. Okrem konzumácie týchto potravín bohatých na potrebné vitamíny odporúčame používať aj kondicionéry. Sú to prípravky pre zlepšenie kvality vlasov, ktoré sa používajú najčastejšie až po umytí vlasov kvalitnými šampónmi. Pri pravidelnom používaní kvalitných kondicionérov je výrazne nižšie riziko vypadávania vlasov.

 

Odstráňte tmavé kruhy a vačky pod očami

 

Tmavé kruhy a vačky pod očami vám pridávajú roky. Aj keď väčšina z nás žije hektický život, doprajte si viac spánku. Takto sa vám podarí zbaviť vačkov pod očami a budete vyzerať sviežejšie a tým aj mladšie. Ak ale dobre spávate, no aj tak máte tmavé kruhy pod očami, problém môže byť v nedostatku minerálov. Najmä tmavé kruhy značia nedostatok železa. Skúste preto jedávať viac potravín bohatých na železo a uvidíte, že tmavé kruhy zmiznú. Aby ste však v budúcnosti predchádzali týmto problémom, používajte očné krémy.

Ako byť krásna aj s pribúdajúcimi rokmi?

Zmeňte stravovacie návyky

 

Ak chcete byť krásna aj s pribúdajúcimi rokmi, zmeňte stravovacie návyky. Začnite si vyberať, ktoré jedlo dáte do úst a z čoho bolo toto jedlo pripravené. Vyhnite sa polotovarom, fermentovaným potravinám, ktoré zbytočne zaťažujú žalúdok a orientujte sa na konzumáciu čerstvých potravín. To, čo jeme, sa odzrkadľuje aj na našej pokožke. Ak budeme preferovať polotovary a fastfoody, nemôžeme očakávať, že naša pleť bude zdravá a svieža.