Ako si správne vybrať zásnubné prstene?

zásnubné prstene

Ako si správne vybrať zásnubné prstene?

Všeobecne platí, že zasnúbenie je starodávnym zvykom. V momente, keď predstavil svoj milovaný partnerke zásnubný prsteň, ukázal svoju hodnotu a schopnosť podporovať svoju rodinu aj v budúcnosti. Časy sa zmenili, ale aj dnes tento produkt „hovorí“ o pevnom zámere muža, aby sa viazal manželstvom s vyvolenou ženou. Čo všetko je pri jeho výbere nutné zohľadniť a mal by to byť čisto len akt prekvapenia? To a mnohé iné si teraz povieme.

zásnubné prstene

Význam a tradície zásnub

Pred oficiálnou registráciou na úrade budúca nevesta nosí zásnubný prsteň na tom istom prste, na ktorom ho mala od prvého dňa, kedy ho dostala. Iba v deň svadby je tento prsteň odobratý a po oficiálnej udalosti sa zásnubný prsteň nosí spolu so svadobným krúžkom na ľubovoľnom inom prste.

Vo väčšine krajín a najmä medzi katolíkmi je na to určená ľavá ruka.  Ak hovoríme o dizajnových komponentoch, potom sa už od nepamäti radí zásnubný prsteň k pomerne jednoduchým úhľadným produktom s jednou kamennou vložkou, najčastejšie diamantovou. Ak by to bolo málo, môžete to časom doplniť aj o nádherné diamantové náušnice.

Nosiť ale zásnubný prsteň striktne s pravidlami dnes už nemusíte. Dokonca to nemusí byť ani moment prekvapenia a vyberať ho môžete spolu s partnerom.

Nájdite si svoj štýl   

Nie každé dievča sníva o prsteni s veľkým diamantom. Niektoré jednoducho nemusia šperky s veľkými a výraznými vložkami, uprednostňujú napríklad jednoduché klasické alebo fantastické skladby čistého zlata. Dnes sa oceňuje individualita, o ktorej by mal vedieť aj váš partner.

zásnubné prstene

Nezabudnite na správnu veľkosť

Predtým, než pôjdete do klenotníctva, zistite, akú veľkosť máte. Oplatí sa to, pretože za opätovné zväčšovanie si budete musieť často znova priplatiť. Zistiť sa to dá viacerými spôsobmi, najlepšie je vziať si prsteň so sebou, otestovať jeho veľkosť na vašej (partnerovej) ruke. Nezabudnite ani na fakt, že veľkosť prsta sa v priebehu dňa môže meniť. Najideálnejší čas na nákup je v ranných hodinách, pretože večer máme prsty opuchnuté.

 

Ak by ste sa obávali vysokej ceny, dnes to už neplatí. Zásnubný prsteň zoženiete v najlepších obchodoch za naozaj smiešne sumy. Dávajte pozor na punc a označenie. Ak nepodceníte ani jednu dôležitú vec, určite sa budete spoločne obaja radovať z tohto príjemného prekvapenia a rozhodnutia.