Výhody sprchových kútov

Výhody sprchových kútov

Výhody sprchových kútov

Rozmýšľate nad vaňou alebo sprchovým kútom? Toto rozhodnutie nie je vôbec jednoduché, aj keď sa to nezdá. V plnej vani teplej vody si môžete dopriať relax a pohodu. To je asi najsilnejší argument, ktorý hovorí v prospech vani. Otázka je ako často si ho môžete dopriať.

Sprchový kút má oproti vani viacero výhod, ktoré vaše rozhodovanie môžu nasmerovať práve k nim.

Výhody sprchových kútov

Výhody sprchových kútov

Údržba – ak máte kút s povrchovou úpravou skla nebudete mať takmer žiadny problém s jeho údržbou. Ak váš sprchový kút túto vymoženosť nemé môžete si ho upraviť sami. Stačí si zaobstarať prípravok proti vodnému kameňu a vaša sprcha bude vždy žiariť ako nová.

Miesto – oproti vani ušetríte dosť miesta v kúpeľni. Túto možnosť oceníte hlavne ak je vaša kúpeľňa menších rozmerov.

Bezbariérovosť – kúpeľňu nebudete prerábať každú chvíľu, bežne ju budete používať cca 15 – 20 rokov. Možnosť bezbariérového prístupu sa vám v budúcnosti možno zíde.

Úspora vody – kým napustíte vaňu miniete oveľa viac vody než pri sprchovaní. Okrem iného ušetríte aj čas strávení v kúpeľni – sprcha vám zaberie pár minút, za ten čas vám možno ani nenatečie voda do vane.

 

Pri kúpe sprchového kúta venujte pozornosť aj spôsobu jeho otvárania

Posuvné sprchové dvere – pokiaľ máte v kúpeľni málo miesta vyberajte si z týchto kútov. Pri otvorení takýchto dverí nebude z nich stekať voda na podlahu. Je to síce maličkosť, ale uvidíte ako zjednoduší váš život.

Nevýhodou posuvných dverí je problém s vodným kameňom. Ak sa vám usadí v žliabkoch dverí kolieska sa začnú zasekávať, vŕzgať, alebo hrdzavieť. Ak sa chcete tomuto problému vyhnúť zaobstarajte si sprchový kút, ktorý m kolieska len na vrchu dverí.

Výhody sprchových kútov

Otváracie sprchové dvere – tieto dvere poskytnú väčší vstup do sprchy. Zväčša majú pánty nalepené na skle z vonkajšej strany, takže vnútro sprchy je hladké a vhodné na jednoduchú údržbu. Pri tomto spôsobe otvárania dverí je potrebný priestor v kúpeľni, ale pokiaľ sa rozhodnete pre zalamovacie dvere týmto menším problémom sa zaoberať nemusíte.

Problém pri klasických otváracích dverách je v stekaní vody, ktorá hneď ako otvoríte dvere bude stekať na dlážku.

Posledný druh otvárania sprchových kútov sú zhrňovacie dvere. Ich veľkou výhodou je ich variabilita. Ich šírka a aj dĺžka sa dá upraviť presne podľa vašich požiadaviek. Ak je vaša kúpeľňa malá a vy v nej potrebujete využiť každý