Klimatizácia – áno, či nie?

Klimatizácia – áno, či nie?

Klimatizácia – áno, či nie?

V posledných rokoch sa s klimatizáciami stretávame všade – úrady, pracovné haly, reštaurácie, bary, domácnosti. Pomaly, ale isto sa klimatizácia stáva súčasťou nášho života. Niet sa čomu diviť. Vďaka nej je náš život o niečo pohodlnejší. V horúcich dňoch nám zaisťuje príjemné chladnejšie prostredie a v zimných mesiacoch ju môžeme použiť na vykurovanie.

Klimatizácia často ale vyvoláva v ľuďoch mnoho otáznikov. O jej výhodách a nevýhodách sa vedú mnohé diskusie. Ak patríte k ľudom, ktorí sa nevedia rozhodnúť či si klimatizáciu do bytu zaobstarajú, alebo nie máme pre vás riešenie – mobilná klimatizácia Olimpia Splendid Dolceclima+. Mobilná, tichá a zároveň najúspornejšia klimatizácia na trhu.

Klimatizácia – áno, či nie?

Výhody mobilných klimatizácií.

Výhodou mobilnej klimatizácie je hlavne fakt, že pri jej montáži nemusíte robiť žiadne zásahy do stavby budovy. Na prevádzku mobilnej klimatizácie vám postačí elektrická zásuvka a pootvorené okno. Cez okno musíte prestrčiť hadicu z klimatizácie. Pomocou hadice sa teplo z miestnosti odvádza von. Nič viac nepotrebujete.

Mobilnú klimatizáciu využijete v kanceláriách, ale aj bytoch. Stačí ju len umiestniť v miestnosti, v ktorej chcete znížiť teplotu.

 

Nevýhody mobilných klimatizácií.

Jediná nevýhoda, ktorá by vás od kúpi tohto druhu klimatizácie mohla odradiť je práve otvorené okno. Klimatizácia chladí vzduch – odvádza teplo z miestnosti a vypúšťa ho von. Cez otvorené okno ale prúdi do miestnosti teplo z vonka. Stúpa spotreba energie, nakoľko klimatizácia stále pracuje naplno.

Na odstránenie tejto nevýhody môžete použiť izoláciu do okna určenú práve pre mobilné klimatizácie. Je vhodná do všetkých typov okien. Účinnosť klimatizácie sa zvýši a vy si môžete dopriať oddych v chladnejšej miestnosti.

Pokiaľ vás odrádza od mobilnej klimatizácie hlučnosť obzrite sa po mobilnej klimatizácii Olimpia Splendind Nano Silent. Malá, ale šikovná – aj tak by sa dala charakterizovať táto klimatizácia, ktorá vás svojim hlukom rozhodne rušiť nebude. Pri najnižšej rýchlosti jej hlučnosť neprekročí hranicu 38 dB.

Klimatizácia – áno, či nie?

Je len na vás či sa pre klimatizáciu rozhodnete. A záleží len od vás či to bude pevná, alebo mobilná klimatizácia. Pokiaľ ale plánujete využívať klimatizáciu len počas horúcich letných dní mobilná klimatizácia je presne to čo potrebujete. Doprajte si s ňou pohodlie v ktorejkoľvek miestnosti v byte.