Ako šetrne používať aku kosačku?

Kosačky patria k základnej letnej výbave na údržbu okolia domu a záhrad. To ako často ich musíme vyťahovať závisí od toho, ako rýchlo rastie tráva. Dnes si predstavíme, ako bezpečne a šetrne používať aku kosačku, ktoré majú mnoho výhod a sú vhodné aj pre ženy či seniorov.

Aku kosačka a množstvo výhod pre ženy

Ženy a náradie už dávno nie sú dva nezlučiteľné svety. Dnešná technologická výbava je natoľko vyspelá, že aj taká kosačka zaujme nežnejšie pohlavie. Deje sa to za niekoľkých podmienok, pričom jednou z nich je nenáročná prevádzka. Môže ju predstavovať zdokonalená kosačka ako konkurencia klasickým elektrickým. Od takýchto kosačiek očakávame možnosť kosiť rozsiahlejšie plochy za jednoduchej konštrukcii a tichého chodu. Po každom kosení nezabudnite očistiť hornú aj spodnú časť kosačky od pokosenej trávy.

Za predpokladu, že tradičným kosačkám bude konkurovať práve aku kosačka, vieme predpokladať nízku hmotnosť, zabudované ergonomické prvky a opatrenia pre bezpečné kosenie plochy až do cca. 200 m2 bez akýchkoľvek rizík. Ženy azda najviac poteší, že ich pri kosení nebude obmedzovať kabeláž a náročnejšie možnosti zapájania. Navyše aku kosačky zvládnu bezpečnú prevádzku v prepočte až na 3000 a viac nabíjacích cyklov. To však neznamená, že si aku kosačky nevyžadujú zvláštnu pozornosť.

Špecifiká pri používaní aku kosačky

Akumulátory sú v podstate nové technické zariadenia s obsahom elektrolytov a hydroxidov, z ktorých mnohé sú dokonca škodlivé. Zaobchádzame s nimi preto podľa odporúčaní od výrobcu. K všeobecným zásadám patrí zamedzenie kontaktu s vodou, ohňom a žieravinami.

Aku kosačku uskladňujeme v dobre odvetrávaných priestoroch, kde teplota nepresahuje 40 °C. Čo sa týka bezpečného nabíjania, má prebiehať pri bežnej izbovej teplote a akumulátor vyberať z nabíjačky, hneď ako je nabíjanie dokončené.

Zdroj obrázku: Breaking The Walls / Shutterstock.com