3 tipy, ktoré využijete pri výbere obrazov

3 tipy, ktoré využijete pri výbere obrazov

 

Umenie má veľkú moc kultivovať priestor, v ktorom sa nachádza. Človek k tomuto momentu tiahne akosi podvedome a aj preto si do interiéru svojho príbytku nosí všakovaké doplnky a umelecké predmety. Svojou výnimočnosťou však nad všetkými vyčnievajú obrazy. Zachyťte aktuálne trendy a nechajte sa inšpirovať!

 

Prečo ručne maľované?

Predaj obrazov, ktoré sú ručne maľované, zažíva nebývalú popularitu. Doba je skrátka taká a ľudia sa čoraz viac prikláňajú k jedinečným riešeniam s charakterom, ktoré víťazia nad uniformnými vecami pásovej výroby. Veď to už nie je žiadne umenie, ale len bezduché predmety, ktoré chŕli veľkovýroba. Ručne maľované obrazy sú dokonalou esenciou umenia – každý jeden prinesie do interiéru jedinečnosť, osobitosť, štýl a nezameniteľný charakter.

3 tipy, ktoré využijete pri výbere obrazov

Aké motívy

Výber vhodného motívu je pre tento drhu dekorácie na stenu kľúčovým faktorom. S interiérom a zariadením by mal vytvárať súlad, no aj jemný a oku lahodiaci kontrast je dovolený. Všetko záleží na vkuse a osobných preferenciách, avšak netreba chodiť do priveľkých extrémov – panoráma New Yorku na obraze, ktorý je umiestnený niekde v chate na strednom Slovensku, to ozaj nechcete. Choďte cestou prirodzenosti, skvelé a univerzálne sú motívy krajiniek či feng shui, ktoré priestoru dodajú harmóniu a vyváženosť.

 

3 tipy, ktoré využijete pri výbere obrazov

Aké farby

Popri motívoch sú práve farby tým, čo na obraze zbadáte už na prvý pohľad. Aj z hľadiska farebnosti by obrazy mali do interiéru automaticky zapadnúť. Moderné trendy velia ladiť interiér do dvoch, nanajvýš troch farieb – jedna by mala byť dominantná, pričom ďalší odtieň či odtiene by ju mali dopĺňať a zvýrazňovať. Podobný prístup skúste uplatniť aj pri výbere obrazov.

Naviac, ak chcete miestnosť opticky presvetliť, vyberajte obrazy v pastelových a sviežich farbách. Ak, naopak, potrebujete svetlý priestor vyvážiť, napasujte doň maľbu, na ktorej dominuje tmavomodrá či tmavozelená.