Kedy potrebuje žena urológa?

Kedy potrebuje žena urológa?

Kedy potrebuje žena urológa?

Tradične sa predpokladá, že u pacientov s poruchami moču je pravdepodobnejšie, že sa obrátia na dobrého urológa vo svojom okolí. Štatistiky ukazujú, že ženy majú takéto problémy oveľa menej ako muži. Chronická cystitída, inkontinencia moču, dysfunkcia močového mechúra je ďaleko od úplného zoznamu ženských urologických ochorení. Preto je na mieste, otázka, kedy by mala žena navštíviť tohto odborníka?

 

Keď sa potrebujete zbaviť nechceného daru

Akékoľvek ochorenie je darom, ktorý si asi nikto z nás neprial dostať. Infekčné choroby močového mechúra sú obzvlášť nepríjemné. Sú chvíle, kedy úplne porušujú normálny spôsob života človeka. A aj napriek menším predpokladom, ženy postihnuté touto diagnózou veľmi dobre vedia o čom hovoríme. Ako zabrániť takýmto ochoreniam a ako s nimi zaobchádzať správne? Všetko dôležité vám samozrejme najlepšie vysvetlia na dobrej urológii.

Kedy potrebuje žena urológa?

Signalizujúce zlyhávanie obličiek

Tento orgán je v našom tele veľmi dôležitý, a preto je starostlivosť v tomto smere oň viac než nutná. Ako ale zistíte, že máte problémy práve s obličkami. Signálom môže byť suchá svrbiaca koža alebo únava, rovnako tak aj problém na toalete.

 

Prvým znakom zlyhania obličiek sú problémy s močením spojené so zmenenou farbou moču a frekvenciou nutkania naň. Najčastejšie známky zhoršenej práce s obličkami sú aj časté močenie v noci, tmavý moč a neschopnosť vyprázdniť močový mechúr so silnou túžbou tak urobiť. Neskôr sa stáva močenie až bolestivé s výskytom krvi v moči. Pri spozorovaní týchto prvých príznakov by ste teda mali rozhodne navštíviť lekára.

Kedy potrebuje žena urológa?

Mužom môže pomôcť urológ v prípade plánovanej vazektómie, obriezky a rovnako tiež liečby močového ústrojenstva. Ako ale vieme, majú s tým niekedy dosť veľké problémy, priznať si, že ich niečo trápi a sužuje. No aj vy ako partnerka im v tomto smere môžete pomôcť podporiť ho vtom, aby v prípade potreby vyhľadal dobrého urológa bez zbytočného odkladania.