Vyšperkujte si vašu záhradu vhodnými doplnkami, ktoré vám pobyt na záhrade spríjemnia

Vyšperkujte si vašu záhradu vhodnými doplnkami, ktoré vám pobyt na záhrade spríjemnia

Vyšperkujte si vašu záhradu vhodnými doplnkami, ktoré vám pobyt na záhrade spríjemnia.

Doplnkov, ktoré v záhrade môžete mať, už je dnes neúrekom. Na internete sa nachádza niekoľko e-shopov, ktoré pre svojich zákazníkov majú v ponuke pripravené aj produkty pre záhradu.

Vyšperkujte si vašu záhradu vhodnými doplnkami, ktoré vám pobyt na záhrade spríjemniaUprataná záhrada

Ak sa chcete cítiť vo svojej záhrade naozaj dobre a chcete tam aj relaxovať, určite by ste si ju mali najprv upratať. V peknej záhrade by sa na tráve nemalo pohadzovať náradie či nepotrebné veci, ktoré pôsobia zle. Samozrejme, že nezabránite tomu, aby sa občas na záhrade neobjavila lopata či nepokosený trávnik, na mysli máme veci, ktoré tam ozaj nepatria a za ktoré by ste sa pri neohlásenej návšteve najradšej zahrabali pod zem od hanby.

Základom je vhodné záhradné sedenie

Ak chcete sebe i návšteve zaistiť na záhrade pohodlie, zaobstarajte si vhodné sedi

Bývanie v dome prináša so sebou okrem množstva starostí aj priestor na oddych a záhradu. Tá nemusí byť veľká, no môžete v nej nájsť svoj pokoj a relax. Dosiahnuť to enie. Záhradné kreslá či celé zostavy sú súčasťou ponuky takmer každého obchodu s takýmto typom produktov. Möbelix nie je výnimkou, ten vám okrem samotnej ponuky dokáže odpovedať na otázky pri nákupe. Tých môže byť viac než dosť, pri výbere sa totiž budete rozhodovať naozaj ťažko. Vybrať si z množstva produktov môže byť výzva, no musíte vedieť, čo chcete. Niekto túži po naozaj rozsiahlom sedení, iní zas uprednostnia skladacie stoličky, ktoré na svetlo sveta vyberú, keď dorazí návšteva alebo si chcú spraviť na záhrade menšie posedenie. Plast, hliník či iný kov sú materiály, z ktorých si záhradné sedenie vyberáte najčastejšie.

Hliník alebo plast

Po hliníku siahate vtedy, keď sa nechcete zaoberať prílišným ošetrovaním záhradného nábytku. Hliník nekoroduje, to znamená, že vaše sedenie môže ostať vonku v zime či v lete. Ak nemáte priestor, kde nábytok uložiť. Plastové sedenie na záhrade je variant, po ktorom mnohí siahajú najmä kvôli dostupnej cene. Za málo peňazí môžete mať na záhrade parádne sedenie.

Obľúbený ratan

Veľkej obľube sa momentálne teší ratanový záhradný nábytok, ktorý je vyrábaný z imitácie ratanového lianu. Nie je toxický, je recyklovateľný a nájdete ho vo viacerých farebných prevedeniach.

Drevený nábytok je skvost, treba ho však ošetrovať

V neposlednom rade je vhodné spomenúť prírodné materiály, ktoré sa vracajú do pozornosti. Pri záhradnom nábytku tomu nie je inak, a tak si môžete vybrať z dreveného záhradného sedenia, ktoré je však nutné pravidelne ošetrovať. A takisto vhodne skladovať.

Skryte sa pred slnkom pod slnečník

Záhradným posedením sa začína letná či jarná sezóna. Slnečné lúče vyženú von každého, a návšteva sa u vás vďaka vhodným záhradným doplnkom môže cítiť ešte príjemnejšie. K správnemu sedeniu pod slnkom zaiste patrí aj vhodný slnečník. Možno si myslíte, že jeho výber bude jednoduchý, nie je to však celkom tak.

Slnečník s veľkým rozpätím

Materiál, z ktorého by dobrý slnečník či stojan mal byť, sú otázky, ktoré by ste si mali položiť pred samotnou kúpou. Ak chcete vyššiu ochranu pred slnkom, siahnite po slnečníku s veľkým rozpätím. Ten je nielen širší, ale aj vyšší, preto budú všetci pod ním chránení pred slnečnými lúčmi.

Stojan z kvalitného materiálu vydrží všetko

Stojan z mramoru zabezpečí jeho stabilitu aj pri silnejšom vetre či daždi. V tom prípade by ste mali slnečník zložiť, no neodkladajte ho v mokrom stave. Na to, aby vám slnečník vydržal dlhšie ako jedno leto, je potrebné ho skladovať suchý. Je dobré, ak dbáte aj na starostlivosť o materiál slnečníka, keďže väčšinou ide o textílie.

Vyšperkujte si vašu záhradu vhodnými doplnkami, ktoré vám pobyt na záhrade spríjemnia

Slnečníky zabudované do stola

Ak chcete, aby ste výhody slnečníka využili aj pri stolovaní, myslite na to už pri výbere záhradného stola. Pri niektorých typoch sa totiž slnečníky dajú zabudovať priamo do stola. A stolovanie pod holým nebom tak máte vyriešené. Aj takým „nepodstatným“ kúskom, akým sa slnečník môže zdať, no s dokonalým dizajnom, môžete ohúriť návštevu.

Maličkosti, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru na záhrade

Celkovú atmosféru posedenia na záhrade dotvárajú rôzne doplnky, vďaka ktorým aj menšie sedenie môže vyzerať veľkolepo. Podušky či vankúše pre pohodlné sedenie nájdete v obrovských množstvách a variantoch, stačí si len vybrať a vaša záhrada bude pripravená na teplo. Tak isto sú v ponuke aj rôzne fontánky, pekne upravené studničky, rôzne závesné dekorácie, figúrky, sochy či dekoračné kamene, ktoré môžu vytvárať chodníček alebo byť vysypané okolo jazierka.

Samozrejme je na každom z nás, čo si do svojej záhrady nakúpi podľa vlastných predstáv. Každý si záhradu upraví podľa svojho „gusta“. Keď je také jednoduché urobiť si zo záhrady oázu pokoja a oddychu, prečo tak nezačať už dnes? Záhradné nábytky, slnečníky či rôzne iné doplnky urobia dojem nielen na vašu návštevu. Aj vy si spríjemníte chvíle na záhrade, ktoré nemusia byť len o práci.