Profesor preštudoval viac ako tisíc štúdií o vzťahoch, tu je recept na večnú lásku

Profesor preštudoval viac ako tisíc štúdií o vzťahoch

Profesor preštudoval viac ako tisíc štúdií o vzťahoch, tu je recept na večnú lásku

 

Aký je recept na dlhotrvajúci, funkčný vzťah plný lásky a vášne, ktorá neutícha ani po rokoch? Odpoveď túži poznať mnoho ľudí a niektorí ju hľadajú aj na vedeckej úrovni. Brian Ogolsky je profesorom jednej z univerzít v Illinois, ktorý svoj život zasvätil skúmaniu ľudských a rodinných vzťahov. Preštudoval viac ako 1100 vedeckých prác, aby našiel návod na nehynúcu oddanosť medzi dvoma ľuďmi a výsledok vás iste zaujme.

Profesor preštudoval viac ako tisíc štúdií o vzťahoch

Čo by mali partneri robiť aby sa vyhli odlúčeniu?

Zvládnuť konflikt, odpustiť, obetovať sa, pomáhať si a zmierňovať stres toho druhého. Päť najhlavnejších vecí, na ktoré Brian prišiel. Čo je ale podstatné, každá z nich potrebuje balans, teda striedanie oboch partnerov. Ak by stále odpúšťal iba jeden, ten druhý by si zvykol a využíval to. Podobne je to s obetovaním sa. Sú prípady, kedy partner odsunie bokom vlastné záujmy a túžby pre dobro svojej polovičky, no tá mu to neoplatí. Ak rovnica nebude vyrovnaná na oboch stranách, príklad nikdy nedá zmysel.

 

Čo musí robiť partner/ka, aby sa vzťah stále lepším?

Pár síce tvoria dvaja jednotlivci, no tí musia vedieť premýšľať ako jeden tím. Ten spoločne uvažuje o budúcnosti, plánuje a nezabúda sa navzájom prekvapovať. Stačí i malý nevyžiadaný darček pre radosť, bez ohľadu na sviatok, výročie či narodeniny. Vďačnosť tak nemusíte prejavovať iba slovami, nechajte raz za čas hovoriť práve činy.

Profesor preštudoval viac ako tisíc štúdií o vzťahoch

Čo pre zlepšenie vzťahu dokážete urobiť ako pár?

Odhoďte medzi sebou rozdiely či bariéry. Buďte úprimní, otvorení, deľte sa o domáce práce, robte ich spoločne a dávajte si premyslené darčeky. Kľúčom k výnimočnému putu nie je iba komunikácia ale aj počúvanie. Ak za vami partner príde a chce vám porozprávať o svojom dni, odložíte mobil a otočíte sa k nemu tvárou, pretože to je to, čo milujúci partneri robia.

 

Kráľovská prísada perfektného vzťahu

Humor. Svet sa nezrúti keď sa niečo nepodarí, človek sa poučí a ide ďalej. Práve partner by mal byť ten, ktorý situáciu odľahčí a prerozdelí nával stresu na ramená oboch z vás. Robte spoločne zábavné aktivity, vybehnite do prírody alebo len tak oddychujte pri dobrom filme. Ak potrebujete chvíľu ticha, vaša pravá láska by vám mala rozumieť aj bez slov, stačí úsmev.