Pripravte sa na vianočné sviatky v predstihu

Pripravte sa na vianočné sviatky v predstihu

Pripravte sa na vianočné sviatky v predstihu

 

Aj keď je ešte čas letných dovoleniek a deti si užívajú záver letných prázdnin, obchodné reťazce sa už pomaly, ale isto pripravujú na ponuku zimných dekorácií. Možno je to pre vás otravné, keď vás už v októbri začnú otravovať v hypermarketoch vyložené vianočné dekorácie. Má to však svoje opodstatnenie. Je to marketingový ťah, ktorý zdá sa funguje, ako má.

Pripravte sa na vianočné sviatky v predstihu

Ak patríte k tým, ktorí sa na tieto sviatky pripravujú v predstihu, čo by ste si mali zabezpečiť, aby ste sa vyhli davom ľudí zháňajúcim pár dní pred Vianocami potrebné dekorácie?

Osvetlenie na vianočný stromček a vianočné girlandy

 

Osvetlenie na vianočné stromčeky nie je také trváce, ako pred tridsiatimi rokmi. Ak nemáte z tohto obdobia osvetlenie, ktoré bolo trváce, musíte počítať s častými výmenami tejto dôležitej vianočnej dekorácie. Akonáhle sa na pulty dostane osvetlenie na vianočný stromček, neváhajte a kúpte si ho.

Nezabudnite ani na vianočné girlandy.

Ak sa vám ale podarí natrafiť na umelé vianočné stromčeky, investujte rovno aj do nich. Starý vianočný stromček môžete umiestniť pred vchodové dvere vášho rodinného domu.

Vianočný obrus

Dekorácia, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole. Ak sa vám minulý rok nepodarilo oprať škvrny na vianočnom obruse, nepohrdnite novým. Výber je veľký, takže sa nemusíte báť, že nenájdete žiaden súci. Pri výbere si dávajte pozor na veľkosť.

Najlepším riešením je ale investícia do bieleho obdĺžnikového obrusa, na ktorý položíte vianočný stredový obrus (behúň), resp. vianočnú štólu na obrus. Nové obrusy sa vám určite zídu a ak nie tieto Vianoce, možno tie ďalšie áno. Nie je na škodu obrusy každý rok striedať.

Pripravte sa na vianočné sviatky v predstihu

Plánovanie darčekov

 

Po osvetlení na vianočný stromček, kúpe nového stromčeka, vianočných girlánd a vianočných obrusov začnite s plánovaním vianočných darčekov. Ak si nechcete nechávať kúpu darčekov na poslednú chvíľu, začnite s tým teraz. Vyhnete sa tak zbytočným stresom a davom ľudí, ktorí si nechávali nákup na poslednú chvíľu.