Prečo je sex pre mužov tak dôležitý?

Prečo je sex pre mužov tak dôležitý?

Prečo je sex pre mužov tak dôležitý?

Predpokladá sa, že muži vo vzťahoch so ženami myslia len na sex a z tohto hľadiska je hodnotená každá žena, s ktorou prídu do bližšieho kontaktu. Na rozdiel od očakávania romantiky a večnej lásky u žien, ktoré zdôrazňujú morálne aspekty vzťahov, musíme priznať, že je to tak.

Samozrejme, pre mužov, rovnako ako pre ženy, sú dôležité všetky etapy lásky – od prvej známosti až po úprimné priateľstvo, vrátane, postupnosť môže byť ale iná.

Prečo je sex pre mužov tak dôležitý?

Sex začína v tele

Ak ženská túžba môže byť spôsobená fantáziami alebo emóciami, potom je mužská túžba prevažne fyzická, a preto im nerobí problém hľadať si ideálnu partnerku aj na veľkej erotickej zoznamke.

Dôvodom je vysoká hladina testosterónu, ktorý je zodpovedný za vzrušenie. A nie je to len o mladých mužoch. Na vzrušenie reaguje aj telo dospelého človeka.

Prečo je sex pre mužov tak dôležitý?

Sex je hlad po vzrušení

Pre mužov je smäd po sexe ako túžba po sladkostiach. Každú sexuálnu epizódu vnímajú ako príležitosť na neočakávané gastronomické potešenie, takže ich mozog je vždy v úžase myšlienky nového experimentu.

 

Sex je energia

Sexualita napĺňa vzťahy potenciálom a vzrušením. Sex dáva človeku silu a energiu na dosiahnutie svojich cieľov. Pomáha tiež prežiť každodennú rutinu a na konci dňa si dopriať sladkú odmenu.

 

Sex je láska

Uvoľnenie sexuálnej energie umožňuje mužom cítiť, že sú konečne doma. A aj keď sú často obvinení z toho, že myslia iba na niečo fyzické, predstavuje pre nich sex aj emocionálne spojenie.

Z bezpečnostných dôvodov uprednostňujú ženy pri zoznamovaní viac emócie. Pre mužov je všetko presne opačné a radšej začínajú so sexom, aby potom neboli citovo zraniteľní. Ani to ale nie je problém, pretože mužský sexuálny apetít je dobrým znamením vo vzťahu a iným spôsobom, ako vyjadriť lásku.