Kvalitné sedenie, ktoré chráni zdravie chrbtice

Kvalitné sedenie, ktoré chráni zdravie chrbtice

 

V posledných rokoch pribúda počet pacientov, ktorí sa sťažujú na bolesti chrbtice. Keďže žijeme sedavým spôsobom života, nemôžeme sa čudovať, že nás v pomerne mladom veku začínajú trápiť bolesti chrbta. Odstrániť bolesti chrbta dokážeme jedine správnym sedením, posilňovaní chrbtového svalstva, obmedzením času stráveným sedením a hlavne pravidelným športovaním.

Aby sa nám ale bolesti chrbtice nevrátili, mali by ste si zabezpečiť kvalitné sedenie.

Kvalitné sedenie, ktoré chráni zdravie chrbtice

Kvalitné sedenie pre najmenších

 

Na zdravie chrbtice by sme mali myslieť už od útleho veku. Najmä tí najmenší sú najháklivejšou skupinou. Akonáhle rodičia podcenia výber kvalitného sedenia od útleho veku, u týchto detí sa môžu v dospelosti objaviť vážne problémy s chrbticou.

Detské rastúce stoličky sú kvalitným sedením aj pre tých najmenších. Umožňujú dieťaťu prispôsobiť výšku sedacej časti podľa výšky dieťaťa. Kolená by mali zvierať 90 º uhol a chodidlá by mali byť pevne na zemi. Nohy dieťaťa by nemali byť vo vzduchu. Práve vtedy je namáhaná chrbtica. Pre vás ako rodičov sú detské rastúce stoličky veľkou výhodou. Nielenže zabezpečia vášmu dieťaťu kvalitné sedenie, ale vám ušetria množstvo výdavkov. Dieťa veľmi rýchlo rastie a časom sú mu aj detské stoličky malé.

Kvalitné sedenie, ktoré chráni zdravie chrbtice

Kancelárske stoličky

 

Kancelárske stoličky nevyužívame len v kanceláriách. Viaceré rodiny ich mávajú vo svojich domácich „pracovniach“, čiže v miestnostiach, kde majú počítač/ notebook.

Pri výbere kvalitného sedenia do kancelárie sa odporúča klásť dôraz najmä na ergonomickosť kancelárskych stoličiek, kvalitu poťahového materiálu a na kvalitu opierky hlavy a rúk.

Súčasťou kancelárií sú aj moderné konferenčné stoličky. Pri ich výbere by sa mali zohľadňovať predovšetkým tieto parametre – oteruvzdornosť poťahového materiálu a kvalitu opierok rúk a chrbáta.

Pri výbere kvalitného sedenia do kancelárie, do detských izieb, či do domáceho pracovného kútika klaďte dôraz predovšetkým na ergonomickosť.