Kvalitná sedačka: Kľúč, ktorým si otvoríte bránu k domácemu pohodliu

Kvalitná sedačka: Kľúč, ktorým si otvoríte bránu k domácemu pohodliu

Kvalitná sedačka: Kľúč, ktorým si otvoríte bránu k domácemu pohodliu

Krásna, pohodlná a funkčná pohovka je kľúčom k pohodliu vo vašej izbe. To si dnes môžete dovoliť aj vy. Bez práce nie sú ale koláče a bude to platiť aj v tomto prípade. Môžeme vám s tým pomôcť. Poradíme vám, ako si vybrať dobrú sedaciu súpravu tak, aby ste pritom neurobili žiadnu chybu.

 

Chyba číslo jedna, nesprávne rozmery

Najväčšou chybou kupujúcich je nesprávny výpočet rozmerov pohovky. Veľmi často nábytok v obchode vyzerá menšie ako jeho skutočná veľkosť. Vo vašej obývacej izbe to potom bude možno vyzerať smiešne, pretože sa celý jej priestor nielen opticky ešte viac zmenší. Vyriešiť to môžete novou rohovou sedačkou, ktorú vám môžu dokonca vyrobiť na mieru.

 

Kvalitná sedačkaSprávny poťah a čalúnenie

Aj tomuto problému by sa mala venovať osobitná pozornosť. Najprv sa pozrieme na silu tkaniny. Táto vlastnosť sa meria špeciálnym testom. Zobrazuje úroveň odolnosti tkaniny voči opotrebeniu, t.j. možný počet cyklov použitia. Dobrá odolná tkanina má odolnosť proti opotrebovaniu 70 000 cyklov. Pre vás je ale dôležité, aby odolala životnému štýlu a počtom členov domácnosti.

 

Tvar sedačky

Aj ten je pri jej kúpe dôležitý. Rozhoduje o ňom samozrejme aj váš aktuálny priestor, do ktorého ju chcete umiestniť. Na trhu sú vám k dispozícii tie najrôznejšie typy sedačiek. Veľmi moderné sú ale sedačky v tvare U, ktoré si tiež môžete nechať vyrobiť na mieru. S úložným priestorom alebo bez, s plochou na spanie a špeciálnym prevedením operadiel a iných detailov.

Kvalitná sedačka

Výplň pohovky

Vnútorná súčasť pohovky je zárukou správnej služby pre vás a vašu rodinu. Od nej najviac závisí miera pohodlia, ktoré vám zaručuje kvalitný výplňový materiál. Okrem toho je dôležitý aj rám pohovky.

Ideálne  vyrobený z masívneho dreva. V takýchto prípadoch sa najčastejšie používa borovica a ako ozdobný prvok – dub, buk alebo breza. Rám musí byť dobre vysušený, inak sa nedostatky stanú nepostrádateľnými spoločníkmi vášho pohodlia.

Aby ste sa po práci mohli vo vašej sedačke pohodlne usadiť a odbúrať všetok nahromadený stres, skúste si dať na týchto parametroch pri výbere záležať.