Ktoré in line korčule sú presne pre vás?

Ktoré in line korčule sú presne pre vás?

Ktoré in line korčule sú presne pre vás?

Blíži sa leto, čas dovoleniek a oddychu. Pokiaľ patríte medzi aktívnych ľudí a dávate prednosť rôznym športom a aktivitám rozhodne by vašej pozornosti nemali ujsť in line kolieskové korčule.  Aktívnym pohybom na čerstvom vzduchu v neposlednej rade urobíte aj niečo pre svoje zdravie a aj postavu. Vybrať si ale tie správne môže byť hlavne pre tých, ktorí s týmto športom začínajú problém.

 

Dámske vs pánske kolieskové korčule.

Je pár základných dôvodov  prečo by si páni nemali kupovať dámske a dámy pánske korčule. Noha má byť v in line korčule pevná a stabilná, inak by ste mohli prísť k úrazu.

Rozdiel na prvý pohľad nie je veľmi zreteľný, ale hneď ako sa pár krát na nesprávnych korčuliach preveziete to zbadáte. Dámske kolieskové korčule sú prispôsobené na menšiu hmotnosť a aj výšku. Dámske nohy (ide hlavne o obvod lýtka) sú tenšie a aj šírka a tvar klenby chodidla je iný než majú páni.

Pánske kolieskové korčule sú v oblasti lýtok podstatne širšie, ich chodidlá sú širšie a sú prispôsobené na vyššiu hmotnosť a výšku.

in line korčule

Rekreácia či šport – ktorým korčuliam dať prednosť?

Na začiatok – rekreačné korčule

Patríte medzi začiatočníkov v tomto športe? Vyberte si z ponuky rekreačných korčúľ. Patria medzi pohodlnejšie druhy, sú vyrábané z poddajných materiálov.  Mäkšie ale väčšie kolieska sú výhodou – dobre držia na hladkých povrchoch, problém je ale s ich výdržou – rýchlo sa opotrebujú.

 

Pre nadšencov – fitness korčule

Pokiaľ si letný deň neviete predstaviť bez kolieskových korčúľ vyberte si z kategórie fitness. Materiál, z ktorého sú vyrobené je odolnejší a vydržia vám dlhšie. Kolieska fitness korčúľ sú menšie než na rekreačných korčuliach.

in line korčule

Agresívne korčule

Táto kategória je vhodná pre športovcov. Majú tvrdé a menšie kolieska, ktoré sa jednoduchšie ovládajú, sú obratnejšie a aj pomalšie. Sú vhodné na šport a rôzne akrobatické kúsky.

 

Na veľkosti koliesok záleží.

Čím je veľkosť kolieska väčšia, tým väčšiu rýchlosť na in line korčuliach dosiahnete. A naopak, čím je koliesko menšie (agresívne korčule) tým je rýchlosť menšia, a vy budete musieť vynaložiť viac sily na dosiahnutie istej rýchlosti.