Dámske mikiny pre fyzicky aktívnych ľudí sú nevyhnutnosťou! Pozrite prečo

Dámske mikiny pre fyzicky aktívnych ľudí sú nevyhnutnosťou! Pozrite prečo

 

Je dokázané, že ak sa pri cvičení cítime pohodlne, má to pozitívny vplyv na náš výkon. Preto je dôležité venovať náležitú pozornosť oblečeniu, ktoré si so sebou do telocvične či fitnesscentra berieme. Keď už niečo robíme, tak nech je to s čo najlepším výsledkom, nie? A ak tomu môžeme takto jednoducho pomôcť, stojí to za skúšku, čo poviete?

 

V športovej móde má dámska mikina nezastupiteľné miesto. Či sa vyberiete zabehať si, chystáte sa rozcvičiť pred náročným tréningom, alebo už máte po ňom, mikina je absolútne neodmysliteľná súčasť vašej výbavy. Udrží vás v teple, aby ste sa mohli neustále cítiť príjemne. Nie je nič horšie, ako keď vám ofúkne spotený chrbát a zbytočne prechladnete.

 

Aký materiál je najlepší?

Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Dámske mikiny sa najčastejšie vyrábajú z bavlny, polyesteru alebo ich kombinácie v rôznych pomeroch. Každý materiál má svoje kladné stránky, no aj mínusy, preto je dôležité si kúpiť mikinu na cvičenie podľa toho, aký účel bude plniť.

 

Polyester verzus bavlna

Polyester je priedušný, ľahký a odolný nekrčivý materiál. Dobre odvádza pot, ale vlhkosť absorbovať nedokáže, elektrizuje a je magnetom na prach. Rýchlo schne a starostlivosť oň nie je náročná, ale odporúča sa často prať, aby ste sa vyhli nepríjemnému zápachu.

 

Bavlna je na dotyk príjemná a mäkká, najmä tá organická. S absorbovaním vlhkosti nemá žiadny problém, takisto ani s častým praním na vysokých teplotách, ale dokáže sa zraziť a krčí sa, takže by ste sa mali začať kamarátiť so žehličkou, ak chcete, aby vaše bavlnené mikiny vyzerali vždy stopercentne.

 

Polyester plus bavlna

Zmes polyesteru a bavlny v sebe snúbi najlepšie vlastnosti oboch materiálov: je ľahká, dostatočne priedušná, pohodlne sa nosí, krčí sa málo a spoľahlivo drží svoj tvar. To je hlavný dôvod, prečo sa táto kombinácia hodí na väčšinu športových aktivít.

 

Čistá bavlna sa odporúča hlavne na nenáročné cvičenia, pri ktorých sa moc nepotíte: napríklad joga, strečing alebo pilates. Polyester je zase populárny najmä pri cvičeniach s vyššou intenzitou. Ak máte dnes na pláne HIIT, viete, čo si treba obliecť.

 

Štýl nemusí v žiadnom prípade ustupovať funkčnosti

Neboli by sme ženy, ak by sme neriešili aj vzhľad mikiny, nie iba jej funkčné vlastnosti. Výrobcovia si to veľmi dobre uvedomujú. Dámske strihy sú preto prispôsobené ženským krivkám, takže sa môžete zamerať na výber ideálneho strihu a správnej veľkosti, aby ste zdôraznili časti postavy, s ktorými ste spokojná, no zároveň zamaskovali tie oblasti, ktoré zatiaľ ešte vylepšujete. Potom už naozaj stačí len vkĺznuť do obľúbenej mikiny, obliecť si legíny alebo tepláky a dobre si zacvičiť v štýlovom oblečení.

 

Ak aj vy patríte k aktívnym ľuďom, ktorí doma len tak neobsedia a sú neustále v pohybe, prezrite si najnovšiu kolekciu dámskych mikín na stránke Bolf.sk. Moderné, fantasticky vyzerajúce a zároveň kvalitne ušité dámske mikiny za výborné ceny by nemali uniknúť vašej pozornosti.