Ako postupovať pri výbere nových tonerov do tlačiarne?

Ako postupovať pri výbere nových tonerov do tlačiarne

Ako postupovať pri výbere nových tonerov do tlačiarne?

Sú nevyhnutnou súčasťou tlačiarní a práve preto by sme si pri výbere mali dávať pozor, či kupujeme také, ktoré budú pasovať do našej tlačiarne.

Ak sa bojíte, že kúpite zlé tonery, ktoré nebudú pasovať do vašej tlačiarne, poradíme vám, ako postupovať pri výbere nových tonerov.

Ako postupovať pri výbere nových tonerov do tlačiarne

Laserová a atramentová tlačiareň

 

Skôr, ako si otvoríte ponuku tonerov, musíte si byť istý, aký typ tlačiarne máte. Ak máte laserovú tlačiareň, je potrebné, aby ste kupovali výhradne len laserové tonery. Ak vlastníte atramentovú tlačiareň, iné ako atramentové tonery kupovať nebudete môcť.

Ak sa tomuto nerozumiete, popýtajte sa známych, ktorí sa rozumejú tlačiarniam. Až keď budete vedieť, aký typ tlačiarne máte, až vtedy budete môcť objednávať nové tonery.

Akú značku tlačiarne máte?

 

Vždy kupujte také tonery, akú máte značku tlačiarne. Ak vlastníte tlačiareň značky Canon, hľadajte dobré náplne do tlačiarní Canon. Nikdy nekupujte do konkrétnej značky inú značku tonerov. Zbytočne by ste kúpili tonery, ktoré by vám do tlačiarne nepasovali a boli by ste nútení ich ísť reklamovať a vymeniť za iné, za správne.

Ako postupovať pri výbere nových tonerov do tlačiarne

Originálne, kompatibilné a renovované

 

Ak už budete vedieť aký typ tlačiarne máte a akú značku tonerov máte hľadať, teraz prichádza na rad rozhodnúť sa, či si vyberiete originálne tonery, kompatibilné tonery alebo uprednostníte renovované tonery. Originálne tonery sú najkvalitnejšie. Prekvapiť vás ale môžu pomerne vysoké ceny. Kompatibilné tonery vyrábajú alternatívne firmy, čiže nebudete nútení platiť za značku.

Ak preto hľadáte spoľahlivé tonery Canon, odporúčame vám kupovať kvalitné a hlavne nie predražené kompatibilné tonery Canon.

V ponuke tonerov môžete ale nájsť aj renovované tonery. Sú zo všetkých najlacnejšie, ale ako už tušíte, kvalitou sa nebudú môcť porovnávať s kompatibilnými a už vôbec nie s originálnymi tonermi. Využívajú ich najmä rodiny, ktoré využívajú tlačiareň len občas na súkromné účely.