4 tipy, ako rýchlo a jednoducho vylepšiť detskú izbu

 

4 tipy, ako rýchlo a jednoducho vylepšiť detskú izbu

Chcete svojim deťom vytvoriť domov, v ktorom sa budú cítiť príjemne? Začnite detskou izbou. Vylepšiť alebo upraviť ich osobný priestor na bývanie sa dá aj jednoducho! Niekedy stačí len nová farba, nálepky na stenu pre deti alebo prestavba nábytku. Aby ste s tým mali čo najmenej práce, vyskúšajte  tieto 4 univerzálne odporúčania.

 

  1. Oživte fádne steny

Deti zbožňujú veselé farby a obrázky, preto ich obyčajné jednofarebné steny asi príliš nenadchnú. Jednou z univerzálnych možností je nechať deti, nech si na stenu namaľujú to, čo sa im páči. Použiť sa pritom dajú aj rôzne šablóny. Druhou možnosťou sú skvelé nálepky na stenu pre deti s rôznymi motívmi, ktoré sa im určite budú páčiť a navyše podporia ich fantáziu a predstavivosť.

4 tipy, ako rýchlo a jednoducho vylepšiť detskú izbu

  1. Nábytok, ktorý sa prispôsobí

Počuli ste o rastúcom nábytku? Písacie stoly alebo stoličky tak už nemusíte vymeniť, keď dieťa vyrastie. Môžete ich jednoducho prispôsobiť potrebám vášho potomka, ktorého telo sa rokmi mení a vyvíja. Rovnako tak, ako veľmi jednoducho vymeníte aj modernú tapetu na stenu.

 

  1. Doprajte deťom súkromie

Ak majú deti spoločnú detskú izbu iste ocenia, ak bude mať každé svoj kútik. Vyriešiť sa to dá obyčajnou sadrokartónovou priečkou alebo paravánom, na ktorej vždy iná tapeta vytvorí tú správnu atmosféru. Súkromie sa dá urobiť aj keď majú poschodové postele. Stačí horné aj dolné lôžko vybaviť závesom.

 

  1. Podporujte záujmy a fantáziu

Deti sa potrebujú zabaviť aj rozvíjať svoje schopnosti. Výtvarný talent môžete podporiť maliarskym plátnom alebo tabuľou či tzv. kreatívnou stenou na ktorú sa dá kresliť a písať kriedou.

4 tipy, ako rýchlo a jednoducho vylepšiť detskú izbu

Môžete vyskúšať aj nálepky na stenu, z ktorých každá jedna má svoj univerzálny vzor, obrázok a samozrejme aj myšlienku. Tej ale v prvom rade musia rozumieť vaše deti! Dobrým nápadom je aj kútik, kde môže dieťa majstrovať, vyrábať si spoločne s vami rôzne papierové dekorácie, šperky, domčeky pre bábiky a pod.

Kým sa pustíte do realizácie zmien v detskej izbe, určite do plánovania zapojte aj ratolesti, aby bola izba hlavne podľa ich predstáv.