10 zaujímavosti o móde a obliekaní

10 zaujímavosti o móde a obliekaní

Až 25% žien nenosí podprsenku. 10 zaujímavosti o móde a obliekaní

Móda je populárny štýl alebo skôr prax? Najmä čo sa týka oblečenia, doplnkov a make-upu v tom možno nemáme až tak jasno. Fakty pritom nepustia. Móda je charakteristickým a často stálym trendom v štýle, v ktorom sa človek oblieka. Sú to prevládajúce štýly správania a najnovšie výtvory dizajnérov textilu. Nás dnes však budú zaujímať skôr rôzne bizarnosti a zaujímavosti o móde a obliekaní. Pozrime sa teda na niektoré zaujímavé fakty.

10 zaujímavosti o móde a obliekaní

  1. Bikiny boli pomenované po ostrove Bikini. Jednalo sa o ostrov, kde americká armáda testovala bomby počas druhej svetovej vojny. Bolo to tak, pretože ich autor, Louis Réard, veril, že toto jeho odhaľujúce oblečenie by vytvorilo u verejnosti šok, podobne ako atómová bomba.
  2. V arabskej kultúre sú topánky považované za špinavé, pretože sa dotýkajú zeme a pokrývajú najnižšiu časť tela, nohu. Považuje sa za urážlivé ukázať si podrážku topánok a hádzanie vašej topánky na niekoho je mimoriadne vážnou urážkou.
  3. Šaty a sukne sú bežne považované za oblečenie pre ženy na Západe, ale v iných častiach sveta ich muži nosia takmer tak často ako ženy.
  4. Sociálna hodnosť a povolanie človeka v stredoveku boli reprezentované farbou ich oblečenia. Šľachta mala červenú farbu, sedliaci mali hnedú a šedú farbu aobchodníci, bankári a šľachtici mali zelenú.
  5. Približne 80% žien, ktoré nosí podprsenku, nosí nesprávnu veľkosť. Často nosia väčšiu veľkosť na miesto toho, aby pri kúpe dbali na výber správnej veľkosti, prípadne aby si našli alternatívnu cestu, ako napríklad najlepšie tabletky na rast pŕs.
  6. Až do začiatku 20. storočia čínska kultúra považovala malé nohy za krásne a bolo bežná prax ich do tejto podoby upravovať nosením menších topánok už od raného veku. Táto prax bola obmedzená skôr na bohatých, no nohy žien, ktoré podstúpili tento postup, boli tak deformované, že mali často problémy s chôdzou.
  7. Tričká jednoznačne patria k tým najobľúbenejším artiklom čo sa týka módy a obliekania. Vo svete sa každý rok predá viac ako 2 miliardy tričiek.
  8. Módny priemysel zarába skutočne veľkolepo, najmä ak si vezmeme celosvetové čísla jeho obratov. Každoročný priemerný príjem módneho priemyslu je vo výške 20 miliárd dolárov.
  9. Sneakerhead je niekto, kto má k teniskám veľmi pozitívny vzťah alebo ich dokonca zbiera.
  10. Tieto údaje sa rôznia, no 10 až 25% západných žien nenosí podprsenku.

10 zaujímavosti o móde a obliekaní

Tak čo, prekvapili vás niektoré fakty? Ako bonus máme aj niekoľko faktov z online nakupovania. Podľa štatistík stále narastá objem nákupov, ktoré sú online z pohodlia domova. Sortiment predajcov je čoraz väčší a dodanie až expresne rýchle. Mnoho obchodov ponúka najmä vo väčších mestách dodanie už do niekoľkých hodín od objednania.

Aj keď nakupovanie cez internet je považované ako tá najlacnejšia možnosť, stále je však spôsob, ako ušetriť ešte viac. Tu pomôžu zľavové kupóny na KuponyZdarma.sk, kde je prehľad aktuálnych zliav, akcií, výpredajov aj extra zľavových kódov k nákupu. Nie je nutné sa registrovať, stačí vybrať zo stoviek zliav a ušetriť. Ponuka zliav je neustále aktualizovaná, kupóny sú okamžite uplatniteľné pri nákupe v obchode.